Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Більше 20% українців недоїдають?

ФАО

Більше 20% українців недоїдають?

Принаймні, так виглядає за підрахунками експертів Організації Об’єднаних Націй

В Україні через збройний конфлікт на Донбасі 1,2 мільйона людей відчувають гостру нестачу продовольства, повідомляє Всесвітня продовольча програма ООН. За повідомленням, це 26% населення України. Про це розповідає Радіо Свобода.

Загалом у список країн, що мають проблеми з продовольством через конфлікт, увійшли 16 країн

Загалом у список країн, що мають проблеми з продовольством через конфлікт, увійшли 16 країн. У половині з них чверть і більше населення відчуває нестачу їжі (крім України, це Ємен, Південний Судан, Сирія, Ліван, Центральноафриканська Республіка, Афганістан і Сомалі). Однак, як заявляють в ООН, продовольча ситуація викликає тривогу не тільки в цих країнах. В цілому, за даними організації, в 2016 році число тих, хто голодує, досягло 815 мільйонів людей , в той час як в попередньому році їх було 777 мільйонів.

Це збільшення фахівці пов'язують зі зростанням числа й інтенсивності конфліктів. Більшість людей, які страждають від недоїдання, живе в країнах, де йде війна. Їх 489 мільйонів. В ООН роблять висновок, що проблему голоду не вирішити, якщо не вживати заходів щодо запобігання й вирішення конфліктів.

Telegram Channel