Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку молодь вшанувала Героїв Крут цікавим флеш-мобом

Фото: Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьк

Волинь-нова

У Луцьку молодь вшанувала Героїв Крут цікавим флеш-мобом

Увечері в понеділок, 29 січня, майже дві сотні лучан зібралися на центральній площі міста задля того, аби вшанувати пам’ять українських бійців, переважно студентів, які, незважаючи на чисельну перевагу російських загарбників, зупинили їхній наступ під Крутами 100 років тому

 

 

 

«Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьк» спільно з НСОУ «ПЛАСТ», ГО «ВМР «Національний Альянс» та «Молодіжний центр Волині» організували на Театральній площі міста Луцька флеш-моб: юнаки, уражені ворожими «пострілами», падали додолу під час того як диктор зачитував імена загиблих у бою під Крутами. Ця акція символізує пам’ять про героїчний вчинок вояків-студентів, які віддали свої життя заради Незалежної України.

Події, які відбулися сто років тому відбуваються і зараз: як і сто років тому гинуть молоді хлопці.

Після цього усі присутні вшанували пам’ять Героїв Крут хвилиною мовчання.

Згодом учасники акції підпалили тризуб – символ боротьби за Україну, та виконали державний гімн.

«Ми пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя, боронячи Україну. Події, які відбулися сто років тому відбуваються і зараз: як і сто років тому гинуть молоді хлопці. У цей час необхідна мобілізація усього народу, потрібне розуміння того, що боротьба триває, і ми повинні діяти тут і зараз», – зазначив директор «Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьк» Богдан Бальбуза.

 

 


 

Telegram Channel