Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Любомль запрошує на історичні променади

Район Любомль

Любомль запрошує на історичні променади

Нещодавно до нас у руки потрапила ошатно видана книга «Променади Любомля. Літературно-мистецький альманах». Це вже другий випуск, який здійснено за підтримки Любомльської міської ради, а упорядником є талановита поетеса, член НСПУ, науковий співробітник місцевого краєзнавчого музею Юлія Хвас.

Любомль — містечко, яке безмежно люблять, вивчають його багатющу історію, бережуть досвід і спогади минулих поколінь, яке оспівують у поезіях, фіксують на полотнах і світлинах, — таке переконання з’являється, коли перегортаєш останню сторінку книжки.

Серед її авторів, окрім самої упорядниці й літературного редактора, краєзнавець і дослідник Микола Дзей, письменник Іван Котович, поет Михайло Склянчук, журналісти й поети Валентина Хвас і Володимир Філіпчук, художниця, авторка ілюстрацій до альманаху Оксана Богута...

«Занурю віршів голоси В озон любові, Де душу вкутує в ліси Дідусь Любомль», — зізнається у трепетних почуттях до рідного міста Юлія Хвас і ніби запрошує на променад його вулицями 

Тут і спогади старожилів, і біографічні нариси про легендарну актрису «Наталія Ужвій: життя і доля» та «Музейними шляхами Олександра Остапюка», - про багаторічного незмінного директора Любомльського краєзнавчого музею, невтомного збирача старожитностей, доскіпливого краєзнавця і просто хорошу людину.

Історія тісно переплітається із бурхливим сьогоденням, яке дихає тривогою й надією і з рядків дитячих листів до українських воїнів, спогадів про Революцію гідності, хвилюючих розповідей волонтерів. І все це приправлене добротною поезією. «Занурю віршів голоси В озон любові, Де душу вкутує в ліси Дідусь Любомль», — зізнається у трепетних почуттях до рідного міста Юлія Хвас і ніби запрошує на променад його вулицями.

Telegram Channel