Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Потужний землетрус сколихнув Афганістан та Пакистан

DW

Потужний землетрус сколихнув Афганістан та Пакистан

У прикордонних регіонах Пакистану та Афганістану було зафіксовано землетрус потужністю понад шість балів за шкалою Ріхтера. Підземні поштовхи відчувалися навіть в Індії

Кілька регіонів Пакистану та Афганістану опинилися в зоні дії потужного землетрусу, що стався сьогодні, 31 січня. Епіцентр землетрусу був розташований на глибині 191 кілометра від гір Гіндукуш на афгансько-пакистанському кордоні. Відлуння землетрусу відчувалося й у багатьох містах Індії.

Поки що місцева влада не володіє інформацією про жертви чи руйнування внаслідок стихійного лиха.

Згідно з наявною інформацією, відчувши поштовхи, сотні тисяч людей залишили свої помешкання. Спорудженні в цьому сейсмічно активному регіоні будівлі нерідко зводяться з нехтуванням відповідних інженерно-технічних норм, тож вони досить легко руйнуються внаслідок підземних поштовхів, ховаючи під собою власних мешканців. Поки що місцева влада не володіє інформацією про жертви чи руйнування внаслідок стихійного лиха.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року на ірано-іракському кордоні стався руйнівний землетрус. Тоді унаслідок стихійного лиха загинуло кілька сотень людей.

Telegram Channel