Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Італійські маєтки за 1 євро: містечко розпродує бажаючим 200 будинків

Еdition.cnn

Італійські маєтки за 1 євро: містечко розпродує бажаючим 200 будинків

На острові Сардинія в місті Оллолаї продають будинки за один євро. Та є одне але - 200 кам'яних будівель знаходяться в поганому стані, і покупець має зробити ремонт за три роки, який обійдеться близько 25 тисяч доларів

Про це пише Gazeta.ua.

На цю хитрість пішло правління, щоб населений пункт не став містом-привидом. За останні півстоліття населення там зменшилося з 2250 до 1300 людей, причому кожен рік народжується лише кілька дітей.

«Це порятунок наших унікальних традицій від падіння у небуття. Гордість у нашому минулому - наша сила, ми не дозволили б нашему місті померти. Це неймовірно красиві старовинні будівлі, побудовані з традиційного для Сардинії сірого граніту, який беруть на вершинах гір і узбережжя», - каже Ефізіо Арбау, мер Оллолай.

На цю хитрість пішло правління, щоб населений пункт не став містом-привидом. За останні півстоліття населення там зменшилося з 2250 до 1300 людей, причому кожен рік народжується лише кілька дітей.

Багато молодих людей виїхали до великих міст. А кам'яні споруди, залишені сім'ями, поступово руйнуються і занепадають. Люди тут виживають завдяки традиційному укладу життя.

Мер схвалив спеціальний указ і помістив будинки на ринок за зниженими цінами. Три вже продані, і він отримав понад 100 запитів на покупку з усього світу.

Мер сподівається, що ремонт будинків допоможе створити нові робочі місця і пожвавить місцеву економіку.

Прикладом покупця є Вито Казула, який придбав двоповерховий будинок за ціною чашки капучіно. Він поремонтував його зсередини, але зовні зберіг оригінальний декор і оновив старі меблі.

«Раніше ми жили неподалік і часто тут бували. Якось моя жінка побачила рекламне оголошення в газеті. Це був наш шанс. Містечко ніби зупинилося в часі. Це місце для тихого та здорового життя», - розповідає чоловік.

Telegram Channel