Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Мінфін США збирається увести санкції проти фігурантів «кремлівської доповіді»

УНІАН

Мінфін США збирається увести санкції проти фігурантів «кремлівської доповіді»

Йдеться про наближених до Путіна осіб

Міністерство фінансів США включило в кремлівську доповідь засекречену частину, в якій мова йде про майбутні економічні санкції проти фігурантів «чорного списку» наближених до президента РФ. Про це пише агентство Bloomberg із посиланням на заяву прес-секретаря Міністерства фінансів Тоні Саєга, повідомляє УНІАН.

Міністерство фінансів США включило в кремлівську доповідь засекречену частину, в якій мова йде про майбутні економічні санкції проти фігурантів «чорного списку» наближених до президента РФ.

Після скарг демократів в Конгресі на те, що доповідь не супроводжується новими американськими санкціями за ймовірне втручання у вибори 2016 року, Саєг сказав, що зміст поширеного звіту не викривленим і його результатом стануть нові санкції. Таким чином він підтвердив слова голови Мінфіну Стівена Мнучіна, зазначає видання.

«Мінфін дав зрозуміти, що ми зосереджені на протидії дестабілізуючій діяльності Росії», – заявив Саєг.

За його словами, відомство включило у звіт секретний додаток, щоб уникнути потенційного виведення активів фізичними та юридичними особами зі «списку», а також для запобігання розголошення конфіденційної інформації.

Як відомо, Міністерство фінансів США представило так звану «кремлівську доповідь» – список наближених до президента РФ Володимира Путіна осіб, проти яких можуть бути застосовані санкції. У списку - 210 осіб. Серед них всі члени уряду Росії, співробітники адміністрації Путіна, «інші високопоставлені політичні лідери» і олігархи.

У Мінфіні США роз'яснили, що оприлюднена «кремлівська доповідь» не є санкційним списком.

У той же час міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що адміністрація Трампа запровадить фінансові санкції щодо десятків заможних росіян через два-три місяці, незважаючи на відмову президента США зробити це у відведений Конгресом термін.

Telegram Channel