Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Щоб стосунки були міцними

Волинь-нова

Щоб стосунки були міцними

Здається, спілкуватися ми вміємо змалечку. Але чи справді це так? Чи говоримо про те, що потрібно, чи просто базікаємо? Адже, як свідчить статистика, саме спілкування найчастіше стає каменем спотикання у взаєминах. Тому перш ніж говорити про кризу, спробуйте вирішити проблему комунікацій між вами. Для цього запам’ятайте чотири простих правила

1. Слухайте одне одного

Якщо ви не навчитеся цього робити— ​проблеми у стосунках гарантовані. Так просто слухати іншого у піввуха (перевіряючи, скажімо, пошту або займаючись іншими справами), але чим менше ви вникаєте у слова партнера, тим складніше буде спілкуватися, і це перший крок на шляху до непорозуміння: ви будете поступово віддалятися одне від одного — ​і в певний момент криза таки настане. Тож замість відволікатися на сторонні справи, приділіть час коханому, зосередьтеся на його розповіді про те, як пройшов його день, або про спільні плани на вихідні.

2. Говоріть про почуття й емоції

Не знаючи і не бажаючи знати, що відчуває кохана людина, ви самі ведете стосунки у глухий кут. Питайте, цікавтеся, покажіть, що для вас це важливо. А головне — ​ставтеся з розумінням до переживань партнера. Адже, проговорюючи проблеми одразу, ви вирішуєте їх в міру надходження, а не коли вже ситуація виходить з-під контролю і змінити щось надто пізно.

3. Не поспішайте з висновками

Ви не зрозуміли партнера, самостійно додумали зміст його слів і самі ж на це образилися? Якщо це так — ​у вас комунікативні проблеми. Найлегше поспішити з висновками, не дослухавши іншої людини. Вихід — ​перш ніж робити передчасні припущення, зупиніться, глибоко вдихніть і постарайтеся ще раз спокійно прояснити ситуацію.

4. Озвучуйте свої бажання

Не чекайте, що партнер читатиме ваші думки, — ​таких здібностей у нас немає. Тому ​говоріть відверто про те, що хочете зробити, що вам не подобається. Наприклад, якщо ваш вибір — ​спокійна вечеря удвох у ресторані, а не галаслива тусовка в його друзів, не думайте, що ваш партнер зобов’язаний здогадатися чи зрозуміти натяки на те, чого ви справді хочете.

Telegram Channel