Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На кордоні з Польщею почалися акції протесту

facebook.com/igor.zinkevych

На кордоні з Польщею почалися акції протесту

Учасники виступають проти нових митних правил

У Львівській області на українсько-польському кордоні місцеві жителі заблокували пункти пропуску в Раві-Руській та в Шегинях. Таким чином, українці протестують проти змін у митних правилах, повідомляє прес-служба патрульної поліції Львівської області. Про це повідомляє Корреспондент.

 Близько 30 осіб безперервно ходять по пішохідному переходу

Відзначається, що о 10.20 близько двох десятків людей почали ходити по пішохідному переходу біля пункту пропуску Шегині-Медика в Мостиському районі Львівської області. Учасники протесту тримають в руках плакати: «Вимагаємо ліквідувати 24 години за кордоном держави», «Stop 24 години за кордоном!» та інші. Пізніше учасники протесту перекрили дорогу до пункту пропуску Рава-Руська-Хребенне. Близько 30 осіб безперервно ходять по пішохідному переходу. Вони повідомили поліції, що кожні 15 хвилин будуть пропускати по одній машині.

Нові правила безмитного ввезення товарів в ручному або супроводжуваному багажі вступили в дію з 1 січня. Вони обмежують суму товару до 500 євро (в аеропортах - до 1000 євро) і вагою до 50 кг для тих, хто був відсутній в Україні більше доби і в'їжджає у країну не частіше одного разу протягом 72 годин.

Telegram Channel