Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Митники розповіли про перші результати від обмежень на кількість товарів, які викликали хвилю протестів

Фото: Новое время

Волинь-нова

Митники розповіли про перші результати від обмежень на кількість товарів, які викликали хвилю протестів

Змінені правила на дозволену кількість товарів, за які не потрібно сплачувати мито і які ввозять до України, знизили кількість так званих човникових контрабандистів

«Менше почали їздити човники, які на тому заробляють. 24 години перебування за кордоном зв’язує їм руки", - пояснив у коментарі ТСН начальник відділу митного оформлення на пункті пропуску Рава-Руська Орест Кобрин, пише НВ. Поза камерою митники зізнаються, що не були готові до таких новацій, бо не очікували, що їх затвердять. Проте вже бачать перші результати.

Незважаючи на протести українців, Європейська бізнес-асоціація підтримала обмеження "бізнесу човників".

Нагадаємо, нові правила безмитного ввезення товарів в Україну передбачають, що без сплати мита можна ввозити товари на суму до 500 євро і вагою до 50 кг у разі, якщо громадянин в'їжджає в Україну не частіше одного разу за 72 години і був відсутній в країні більш ніж 24 годин.

Таким чином українська влада намагається вирішити проблему "човникової контрабанди". Незважаючи на протести українців, Європейська бізнес-асоціація підтримала обмеження "бізнесу човників".

Протягом 3 лютого мешканці Львівської області вже втретє провели акцію з блокуванням пунктів пропуску на кордоні країни.

Telegram Channel