Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ковельський та Дубенський заводи свідомо занижують ціну на молоко

Фото: з допису Ірини Констанкевич у Фейсбук

Волинь-нова

Ковельський та Дубенський заводи свідомо занижують ціну на молоко

Низькі закупівельні ціни на молоко та заборона приймати цей продукт, виготовлений в домашніх умовах, серед іншого обговорювали у Видерті Камінь-Каширського району під час зустрічі народного депутата Ірини Констанкевич з громадою

Жителі села Видерта стурбовані тим, що в Україні мають намір заборонити молокозаводам приймати домашнє молоко.
«Із нас, селян, і так увесь час знущалися, встановлюючи смішні ціни. Навіть вода в магазинах дорожча за натуральне молоко. Так їм, олігархам, ще мало – розділили молоко на сорти, щоб сільських здавачів взагалі знищити?», – обурювалися видертці.
Селяни розповіли народному депутату, що у теперішній час вони тільки й мають копійку з того що виростили та здали, надоїли та продали.

Вважаю, це хочуть зробити для того, щоб перейти на виготовлення, так би мовити, штучного, що є дешевше, проте прибуток з нього більший. Виходить, що люди нікого не цікавлять. Втім, думаю, нам треба боротися.

Ірина Мирославівна погодилася з тим, що відтермінована на півроку заборона приймати у селян молоко, яке не відповідає новим вимогам, це несправедливо щодо людей. Вона зазначила, що ще минулого року розпочала боротьбу за інтереси сільських молокоздавачів.
«У 2017 році жителі усіх чотирьох районів округу піднімали проблему низьких закупівельних цін на молоко. І я боролася за те, щоб їх підняли. Проте монополісти не зацікавлені у збільшенні цін. У грудні отримала відповідь Антимонопольного комітету на свій запит, де проаналізовано, чому у нас на Волині найнижча закупівельна ціна на молоко. Антимонопольний комітет встановив, що два молокозаводи (Ковельський і Дубенський) свідомо занижують цю ціну. Але на додачу до низьких цін маємо ще одну проблему – на законодавчому рівні в Україні мають намір заборонити молокозаводам приймати на переробку молоко від селян. Вважаю, це хочуть зробити для того, щоб перейти на виготовлення, так би мовити, штучного, що є дешевше, проте прибуток з нього більший. Виходить, що люди нікого не цікавлять. Втім, думаю, нам треба боротися. І якби люди проти цього протестували, то до них дослухалися б. Тому якщо вам потрібна моя допомога, я буду з вами», – підкреслила Ірина Констанкевич.

 

 

 

Telegram Channel