Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Завтра на небезпечній близькості від Землі пролетить гігантський астероїд

Сikavosti.com

Завтра на небезпечній близькості від Землі пролетить гігантський астероїд

За інформацією від дослідників NASA, об’єкт буде рухатись на великій швидкості, через що побачити його з поверхні планети без спеціального обладнання буде дуже складно

Про це повідомляє Сikavosti.com.

Астероїд AJ129 має діаметр приблизно в кілометр. За словами фахівців, швидкість руху об’єкта при проходженні поблизу земної орбіти буде складати понад 140 тисяч кілометрів на годину. В даний час дослідники американського космічного агентства намагаються визначити точну траєкторію польоту небесного тіла і встановити рівень небезпеки для орбітальних приладів.

За словами фахівців, вірогідність падіння великого астероїда на поверхню Землі не перевищує 0,2 %.

За словами фахівців, вірогідність падіння великого астероїда на поверхню Землі не перевищує 0,2 %. В даний час об’єкт знаходиться на відстані приблизно в 3,4 мільйона кілометрів від Землі. Незважаючи на те, що небесне тіло має значні розміри, що навіть при попаданні в атмосферу воно згорить ще до того, як добереться до поверхні.

Астероїд був відкритий 16 січня 2002 року фахівцями агентства NEAT на Гаваях. За словами вчених, об’єкт, швидше за все, є частиною більш великого небесного тіла, так як має неправильну форму з численними сколами.

Telegram Channel