Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Акція протесту в Берестечку дала перші результати

Рух транспорту перекрили майже на п’ять годин.

Фото і відео з сайту Рershyj.com.

Волинь-нова

Акція протесту в Берестечку дала перші результати

Тут місцеві жителі перекрили автошлях, який руйнували багатотонні вантажівки з цукровими буряками

З того дня, коли у Мар’янівці на Горохівщині відновив свою діяльність цукровий завод, туди зі всіх сторін, з’єднаних автомобільними дорогами, «потекли» потоки буряковозів. І це добре, що підприємство запрацювало, тому що більше 400 мар’янівців, жителів довколишніх населених пунктів мають роботу, селище – надходження у бюджет і гарний вигляд у центрі, бо ПП «Агро-Експрес-Сервіс» – нинішній господар потужного виробництва, окрім самого заводу відродило до життя і колишній гуртожиток, їдальню, тощо…  

Коли у Мар’янівці на Горохівщині відновив свою діяльність цукровий завод, туди зі всіх сторін, з’єднаних автомобільними дорогами, «потекли» потоки буряковозів.

Проблемою, про яку заговорили люди, стала руйнація великогабаритними автомобілями асфальтового покриття. Першими у дзвін тривоги «забили» жителі козацького  Берестечка, через яке пролягає траса Рівне – Перемишляни. Оскільки частину земель підприємство «Агро-Експрес-Сервіс» орендує  в Млинівському, Радивилівському, Демидівському Рівненської області,  то якраз центр історичного Берестечка став ланкою, яка з’єднує їх поля з цукроварнею у Мар’янівці. Люди обурювалися, що від безкінечних колон, навантажених буряками «з верхом», щоразу більшими вибоїнами встеляються  не тільки вулиці, а й міст через річку Стир, який відремонтували у 2016-му році. Дорікають не лише «Агро-Експрес-Сервісу», а й іншим постачальникам цукросировини та перевізникам великих багатотонних неконтрольованих вантажів.

Тому, заручившись підтримкою Берестечківського міського голови Валентини Залевської, активісти 27 січня вийшли на пікет дороги. 

Акція тривала майже п’ять годин. Вона почалася і закінчилася на одному з пішоходних переходів неподалік мосту через Стир. 

Акція була результативною, бо плин автомобілів помітно зменшився, а щоб контролювати їх вагу, вирішуватиметься питання про розміщення неподалік міста габаритно-вагового комплексу.

Підтримати людей і прийняти спільне рішення приїхали районні керівники – голова районної ради Тарас Щерблюк і заступник голови районної ради Віталій Клемба. Їм протестувальники наголосили, що не мають наміру перешкоджати відновленню економіки району, а вимагають, щоб вага буряковозів і частота їх руху були приємлимими для вуличного покриття. Представники територіальної громади міста передали голові районної ради Тарасу Щерблюку письмові звернення з десятками підписів до нього особисто, в.о. голови райдержадміністрації Людмили Косюк, голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці з проханнями допомогти відремонтувати зруйноване асфальтове покриття по вулицях Шевченка, Молодіжній та Лесі Українки.

Тарас Щерблюк зобов’язався і передав ці документи обласним чиновникам, запевнивши, що Горохівська районна рада, Берестечківська міська рада готові співфінансувати вирішення цих проблем.  Коментуючи ж ситуацію після акції протесту, відзначив, що вона була результативною, бо плин автомобілів помітно зменшився, а щоб контролювати їх вагу, вирішуватиметься питання про розміщення неподалік міста габаритно-вагового комплексу.

Валентина ПІДГІРНА.

Джерело: Фото і відео з сайту Рershyj.com.
Telegram Channel