Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Польщі оприлюднили відео з поясненням до закону про Інститут нацпам'яті

umoloda.kiev.ua

У Польщі оприлюднили відео з поясненням до закону про Інститут нацпам'яті

Заперечення Голокосту або применшення відповідальності справжніх злочинців означатиме факт фальшування історії

У Польщі канцелярія прем'єр-міністра оприлюднили відеоролик англійською мовою, який роз'яснює внесення змін у закон про Інститут національної пам’яті. Про це повідомляє Тиждень з посиланням на Польське радіо.

Зазначається, що у ролику виступає голова польського уряду Матеуш Моравєцький.

«Польща була першою жертвою Третього Рейху, а смерть і страждання в нацистських німецьких концтаборах були спільною долею євреїв, поляків і членів багатьох інших народів та етнічних груп», - зауважив очільник на відео.

Наголошується, що заперечення Голокосту або применшення відповідальності справжніх злочинців означатиме факт фальшування історії. 

За словами прем'єра, майже кожна польська родина втратила у ході війни своїх близьких, адже на той час країна перебувала  під німецькою та радянською окупацією.

Наголошується, що заперечення Голокосту або применшення відповідальності справжніх злочинців означатиме факт фальшування історії.

«Ми хочемо боротися з брехнею в кожній формі», – додав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, 4 лютого глава Постійного комітету Ради міністрів Польщі Яцек Сасін заявив, що Варшава готова до діалогу з США та Ізраїлем щодо польського законопроекту про Інститут національної пам'яті.

Додамо, 2 лютого міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд висловила стурбованість у зв'язку з прийняттям польським парламентом закону про Інститут національної пам'яті.

Також прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вирішив відкликати з Польщі посла Анну Азарі через прийнятий польським Сенатом закон про Інститут національної пам’яті.

Як повідомлялося, сенат Польщі близько третьої ночі (за київським часом) у четвер, 1 лютого, прийняв без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі, в якому передбачено кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків.

Telegram Channel