Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Волинському краєзнавчому музеї зустрінуться з бійцями полку «Азов»

Музейний портал Волині

У Волинському краєзнавчому музеї зустрінуться з бійцями полку «Азов»

Зустріч пройде в рамках проекту «Наші Захисники»

В історії української державності Волинь та волиняни завжди відігравали важливу роль. Із початком бойових дій на Донбасі багато наших земляків вирушило захищати східні рубежі, проявляючи мужність і героїзм, нерідко жертвуючи собою заради мирного неба, в ім’я правди та звичайних людських цінностей. Волинь, як і вся Україна має завжди пам’ятати тих, хто виборював право на щасливе життя. З цією метою Волинський краєзнавчий музей започаткував проект «Наші Захисники», завданням якого є не лише збір експонатів, які розповідають про АТО, але й популяризація ролі наших земляків у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, повідомляє Музейний портал Волині.

Волинь, як і вся Україна має завжди пам’ятати тих, хто виборював право на щасливе життя. 

У рамках проекту, до третьої річниці Широкинської наступальної операції (лютий 2015 р.), у Волинському краєзнавчому музеї у вівторок, 6 лютого, о 12 год. відбудеться зустріч із учасниками АТО, волинянами, бійцями полку «Азов» Національної гвардії України.

Підрозділ постав у травні 2014 року, як добровольчий батальйон. За цей час особовий склад формування відзначився в боях за Маріуполь, Іловайськ, Марʼїнку та десятки інших українських населених пунктів.

Запрошують до спілкування з українськими вояками усіх небайдужих, учнівську та студентську молодь, якій є з кого брати приклад у цей непростий час. Всі охочі зможуть ознайомитися із виставкою «Неоголошена війна. Волинський рахунок», де представлені матеріали про полк «Азов» – німі експонати, що передають подих війни.

Telegram Channel