Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Росії визначилися, коли і як відповідатимуть на «кремлівський список»

24 канал

У Росії визначилися, коли і як відповідатимуть на «кремлівський список»

Після того як США озвучили так звану «кремлівську доповідь», де вказані імена 210 російських політиків та олігархів, які причетні до російської влади, Росія може здійснити певні ходи у відповідь

За словами заступника керівника МЗС Росії Сергія Рябкова, у Росії не прагнутимуть діяти строго дзеркально у цьому випадку, щоб не діяти на шкоду собі. Про це він розповів у коментарі виданню "Известия", передає 24 канал.

"Відповідати будемо, коли і якщо наш президент, наше керівництво, оцінивши сукупність факторів, прийде до висновку, що цей момент настав", – заявив Рябков.

Як приклад відповіді на американські санкції російський дипломат назвав "розширення власних списків, в які включені найбільш антиросійськи налаштовані політичні, громадські та інші діячі в США". 

Як приклад відповіді на американські санкції російський дипломат назвав "розширення власних списків, в які включені найбільш антиросійськи налаштовані політичні, громадські та інші діячі в США". До такого переліку Рябков відніс і введення обмеження на чисельність американського персоналу, що працює в дипустановах США в Росії.

"Ми ще раніше призупинили дію трьох угод з США в ядерній сфері та офіційно повідомили Вашингтон про те, що це було зроблено у відповідь на недружню, фактично ворожу політику, яку проводила попередня адміністрація по відношенню до Росії. Тобто у нас вже був задіяний цілий ряд засобів та способів матеріальної реакції на такі кроки. І в нашому арсеналі подібного роду заходи залишаються. Але їх можливе застосування – предмет окремого політичного рішення. Воно якщо буде прийматися, то по всій сукупності обставин", – заявив Рябков.

Telegram Channel