Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинським школярам розповіли про значення Всесвітнього дня водно-болотних угідь

Всвіті

Волинським школярам розповіли про значення Всесвітнього дня водно-болотних угідь

Працівники Національного природного парку «Прип’ять-Стохід» долучились до відзначення Всесвітнього Дня Водно-болотних угідь і провели цикл екологічних заходів. Спеціалісти відділу екологічної освіти та рекреації відвідали 10 шкіл, ознайомили учнів із метою проведення Всесвітнього дня водно-болотних угідь, розповіли їм про роль та функції угідь у природі

Екоосвітні уроки з мультимедійними презентаціями провели в 10 школах району. Спеціалісти наукового відділу ознайомили школярів із флорою та фауною, що зустрічається в НПП «Прип’ять-Стохід», а  служба охорони парку розповіла про важливість збереження та відповідальність за порушення режиму території. Про це повідомляє міністерство екології та природних ресурсів України

Особливо важливими є угіддя, які носять міжнародний статус – Рамсарські, які є і у межах НПП «Прип’ять-Стохід» – це  «Заплава річки Прип’ять» та «Заплава річки Стохід».

Комплекс екоосвітніх заходів покликаний привернути увагу до цінності водно-болотних угідь для підтримки сталого розвитку нашої планети. Особливо важливими є угіддя, які носять міжнародний статус – Рамсарські, які є і у межах НПП «Прип’ять-Стохід» – це  «Заплава річки Прип’ять» та «Заплава річки Стохід».

Довідково

Щороку 2 лютого відзначають Всесвітній День Водно-болотних угідь, що мають міжнародне значення, головним чином як середовище існування водоплавних птахів, і присвячений він прийняттю у 1972 р. Рамсарської конвенції.

На території національного природного парку «Прип`ять-Стохід» розміщенні два водно-болотні угіддя,  які входять до Рамсарської конвенції -  це заплава річки Прип`ять (12000 тис. га) та заплава річки Стохід (10000 тис. га).

Telegram Channel