Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинський поліцейський поза службою затримав грабіжника

chv.tv

Волинський поліцейський поза службою затримав грабіжника

У неділю ввечері в Луцьку зловмисник вирвав із рук 60-річної жінки сумку з грішми та документами й намагався втекти

Грабіжника на місці вчинення злочину затримав черговий головного управління Національної поліції в області, майор поліції Олександр Гусак, інформує ГУ НП у Волинській області. Він перебував поза службою й став очевидцем правопорушення.

О 21 годині на вулиці Гордіюк в обласному центрі невідомий чоловік вирвав із рук 60-річної місцевої мешканки сумку. В ній знаходились майже 2 тис. грн. та документи. Жінка почала кликати на допомогу. Саме у той час по вулиці проходив оперативний черговий ГУНП, майор поліції Олександр Гусак, який у той день перебував поза службою. Поліцейський швидко зорієнтувався в ситуації, наздогнав і затримав грабіжника.   

Саме у той час по вулиці проходив оперативний черговий ГУНП, майор поліції Олександр Гусак, який у той день перебував поза службою. Поліцейський швидко зорієнтувався в ситуації, наздогнав і затримав грабіжника.    

«Такий вчинок вартий поваги та може слугувати добрим прикладом належного виконання обов’язків поліцейського. Адже, в Законі України «Про Національну поліцію» чітко визначено, що поліцейський незалежно від місцезнаходження й часу доби зобов’язаний вжити необхідних заходів з метою рятування людей, надання допомоги особам, які її потребують», - наголосив керівник волинської поліції Петро Шпига.

 Грабіжнику оголосили про підозру у скоєному злочині. Викрадене майно вилучили та повернуть власниці. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  

За фактом грабежу слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 186 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання, зокрема до чотирьох років позбавлення волі. 

Telegram Channel