Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Для луцьких таксистів визначили офіційні парковки

Луцька міська рада

Для луцьких таксистів визначили офіційні парковки

Схеми вже затвердив виконавчий комітет Луцької міської ради

Відбулася зустріч з головами інформаційно-диспетчерських служб таксі з питань створення мережі парковок таксі у місті Луцьку. Про це повідомляє офіційний сайт Луцької міської ради.  Для впорядкування стоянок таксі, було прийняте рішення виконавчого комітету, яке було погоджене з власниками підприємств, що організовують перевезення пасажирів таксі.

Впровадження цього проекту сприятиме здоровій конкуренції таксистів.

Передбачено понад сорок ділянок, які мають бути позначені відповідними знаками, щоб інші транспортні засоби їх не займали. На кожну стоянку таксі буде розроблений паспорт. Кожна з них матиме оптимальну кількість місць, на яких буде здійснюватись обслуговування населення. Стоянки таксі облаштують відповідними дорожніми знаками «Місце зупинки таксі» та дорожніми розмітками згідно з Правилами дорожнього руху.

Автомобільні перевізники мають укласти договір на користування стоянками таксі з КП «АвтоПаркСервіс». Також перевізники повинні мати відповідні документи на право надання послуг з перевезення пасажирів автомобілями таксі.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що міська влада хоче створити умови, щоб мешканцям міста було зручно користуватися не тільки громадським транспортом, а й послугами таксі. “Це також допоможе впорядкувати діяльність таксистів, які працюють нелегально, не сплачую податків, не належать до жодної мережі таксі. З настанням весняної погоди, розпочнеться нанесення відповідної дорожньої розмітки”, - акцентував Григорій Недопад.

Передбачено понад сорок ділянок, які мають бути позначені відповідними знаками, щоб інші транспортні засоби їх не займали.

Організацію та контроль за використанням цих стоянок проводитиме комунальне підприємство «АвтоПаркСервіс». Модератор зустрічі, директор КП “АвтоПаркСервіс” Сергій Денисенко поінформував, що на підприємстві уже є 28 погоджених проектів схем, ще шість проходять процедуру погоджень. За його словами, впровадження цього проекту сприятиме здоровій конкуренції таксистів.

Telegram Channel