Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Ще одна волинська громада заявила про початок сортування сміття

bigstockphoto.com

Ще одна волинська громада заявила про початок сортування сміття

З 1 січня 2018 року Україна зобов’язалася сортувати все сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне. Про це йдеться у статті 32 Закону України «Про відходи», до якої був доданий відповідний пункт ще у 2012 році

У зв’язку з цим Дубівська сільська рада Ковельського району переходить на роздільний спосіб збору матеріалів придатних для повторного використання. Про це повідомив очільник Дубівської ОТГ Роман Троцюк у  «Фейсбуці».

Виручені кошти будуть йти на благо устрій наших населених пунктів.

«Щоб раціонально використати бюджетні кошти, затрачених на сміттєві баки нам необхідно вивчити попит на вторинну сировину та узгодити типи баків, які були б зручні для подальшого збору для фірм зацікавлений в покупці відсортованих відходів. Просимо підприємців та фірми зацікавлені у відсортованому смітті звернутися у Дубівську сільську раду, - зазначає дописувач. – Ми готові розглянути ваші пропозиції та готові до співпраці. Наша подальша співпраця дозволить нам привести нашу територію в стан придатний для комфортного проживання наших мешканців, а вам отримати фінансову вигоду від переробки вторинної сировини. Давайте допоможемо одне одному та спробуємо перетворити нашу неньку Україну в сучасну європейську державу», - написав Роман Троцюк.

За словами Романа Троцюка, в ОТГ готові відділяти ПЕТ пляшки, скло, плівка, папір, метал, - ці матеріали на даний час приймають. Виручені кошти будуть йти на благо устрій наших населених пунктів.

Telegram Channel