Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Депутати Рівненської міськради пропонують захистити права котів

Волинь-нова

Депутати Рівненської міськради пропонують захистити права котів

Вимагають надати безперешкодний доступ до підвалів

Перетворити Рівне на рай для котів пропонують депутати Рівнеради, пише vse.rv 

Проект рішення "Про заходи захисту безпритульних котів від жорстокого поводження у місті Рівному" оприлюдженний на сайті ради в січні. Зокрема депутатам пропонують заборони відлов котів у місті, забезпечити їм безперешкожний доступ доступ до комірних та підвальних приміщень. Також проект рішення пропонує запровадити регулювання чисельності безпритульних котів у місті Рівному здійснювати способом стерилізації з обов’язковою вакцинацією та візуальною ідентифікацією. 

Рішення пропонує врегулювати і доступ котів до підвалів та горищ.

Зокрема у проекті рішення йдеться про наступне:

Заборонити  вилов безпритульних котів на території міста Рівного за винятком:

- необхідності вжиття заходів регулювання чисельності безпритульних котів способом стерилізації, здійснення вакцинації та/або з метою прилаштування  їх до нових власників із залученням представників громадських об’єднань, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження;

- обставин, що створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей, з метою карантинування для підтвердження чи спростування антропозооносних захворювань. Письмове підтвердження чи спростування наявності в тварини антропозооносних захворювань надає ветеринарний лікар. Спричинення твариною загрози здоров’ю людей підтверджується чи спростовується відповідною письмовою медичною довідкою встановленої форми.

Крім того рішення пропонує врегулювати і доступ котів до підвалів та горищ. 

Суб’єктам господарювання всіх форми власності, в тому числі, які здійснюють функції з утримання, управління житловим фондом, в місті Рівному:

- не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації, надаючи їм доступ до комірних та підвальних приміщень;

- забезпечити дотримання норм експлуатації підвальних, комірних приміщень і горищ, запобігати ненавмисній і навмисній ізоляції там котів, що може загрожувати їм загибеллю.

Telegram Channel