Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Військові зі сльозами на очах прощалися з собакою-героєм

Монітор. Інфо

Військові зі сльозами на очах прощалися з собакою-героєм

Ріко взяв участь у понад ста місіях

Департамент оборони США у «Twitter» поділився фотографією прощання зі своїм восьмирічним товаришем, собакою Ріко. Тварина страждала від хвороби, що викликала ушкодження спинного мозку. Тому була необхідність приспати пса, пише «Монітор Інфо».

«Члени 436-го ескадрону сил безпеки (436th Security Forces Squadron) попрощалися зі своїм службовим собакою. Колишній тренер Ріко, солдат повітряних сил США ніс його на руках до ветеринарної клініки», — написали представники департаменту оборони США.

Останні два роки Ріко провів зі своїм опікуном, сержантом Джейсоном Спангербергом, який ніс його до ветеринарної клініки. Члени ескадрону провели собаку з почестями під час офіційного прощання.

«Складно описати мою втрату, — сказав порталу «First State Update» технічний сержант Метью Солтер, перший опікун Ріко. –Я знаю, що Ріко зараз у кращому місці, де він бігає, відстежує бомби та поганих людей. Попри усе, це дуже прикро, що мого партнера вже немає поруч. Він мав свій спосіб казати: «Вставай, старий, час на роботу», — розповідав солдат.

«Ми співчуваємо через втрату Ріко, чотирилапого героя та патріота», — написали у "Twitter" поліція штату Массачусетс.

У 2013 році Спангенберг і Ріко були на місії в Афганістані. Вони разом отримали медаль Бронзової зірки за жертовну службу, а також виявлення понад 45 кг вибухових матеріалів протягом більше, ніж 100 місій за чотири місяці.

Прощання із собакою зворушило багатьох користувачів інтернету: «Це крає серце, але водночас показує неймовірний зв’язок між тренером і його собакою. Справжній друг авіатора».

Ріко пішов на «пенсію» у січні 2016-го. Протягом останніх двох років жив із сім’єю свого останнього тренера Джейсона Спангенберга. У 2013 році Спангенберг і Ріко були на місії в Афганістані. Вони разом отримали медаль Бронзової зірки за жертовну службу, а також виявлення понад 45 кг вибухових матеріалів протягом більше, ніж 100 місій за чотири місяці. Спангенберг із собакою допомагали тренувати майже 300 афганських поліцейських у техніках виявлення вибухових матеріалів.Їхню співпрацю вшанували в центрі «Dover» на пам’ятній дошці з написом «Особлива подяка для сержанта Джейсона Спангенберга і собаки Ріко».

«Мій зв’язок із Ріко був незвичайним, — описував Спангенберг. — Усе почалося зі звичайного партнерства. Після виїздів все змінилося, ми стали родиною. Він був мені потрібний, я розраховував на нього, знаючи, що з ним я у безпеці».

Telegram Channel