Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Берлін оголосив умови, на яких і надалі підтримуватиме Київ

Новое время

Берлін оголосив умови, на яких і надалі підтримуватиме Київ

Підтримка України є частиною нової коаліційної угоди

Коаліційна угода між ХДС/ХСС та СДПН передбачає подальшу підтримку України з боку Німеччини, однак, до Києва висувають також і низку умов.  

Як повідомляє DW, текст угоди передбачає надання Україні підтримки з метою повного відновлення територіальної цілісності, а також допомогу для посилення стабільності та подальшого суспільного розвитку, інформує Новое время.

Сторони засуджують дії Росії в Криму та на Донбасі й закликають бути пильними через нинішню російську зовнішню політику. 

Сторони засуджують дії Росії в Криму та на Донбасі й закликають бути пильними через нинішню російську зовнішню політику. 

Однак, підтримка надаватиметься Україні лише за певних умов. Йдеться насамперед про виконання Києвом своєї частини мінських домовленостей: відведення важких озброєнь від лінії розмежування та встановлення режиму припинення вогню. За дотриманням перемир'я на Донбасі має спостерігати миротворча місія ООН.

У документі йдеться, що новий уряд Німеччини готовий надавати кошти для відбудови Донбасу.

Також у Берліні й надалі розраховують, що Київ не припинить процес реформ, особливо в сфері боротьби з корупцією, саме до цього прив'язана готовність надавати фінансову допомогу Україні.

Також у Берліні й надалі розраховують, що Київ не припинить процес реформ, особливо в сфері боротьби з корупцією, саме до цього прив'язана готовність надавати фінансову допомогу Україні. Метою таких перетворень має стати всеосяжна модернізація країни. 

7 лютого переговори між ХДС/ХСС і СДПН про створення Великої коаліції увінчалися успіхом. Партії дійшли згоди щодо масштабного коаліційного договору, розподіливши між партіями місця в кабінеті міністрів.

За даними газети Bild, після формування нової коаліції главою зовнішньополітичного відомства стане Мартін Шульц. В даний момент МЗС очолює Зігмар Габріель, який також представляє СДПН.

Крім того, соціал-демократи отримають також Мінфін і Міністерство праці та соціальних питань. Посади очільників Міноборони та МВС отримають представники ХДС/ХСС.

Переговори про Велику коаліцію тривали з  п'ятниці, 26 січня.

Telegram Channel