Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Янукович: ці люди причетні до розстрілів на Майдані

Не вистачає лише слова: «Астанавітєсь!»

Фото із сайту «Радіо Свобода».

Волинь-нова

Янукович: ці люди причетні до розстрілів на Майдані

Екс-президент України незадоволений учорашнім рішенням суду про дозвіл на заочне розслідування щодо нього, та звинувачує нинішню владу, яка, мовляв, спеціально не допустила його адвокатів до суду

Про це йдеться у зверненні екс-президента, яке у Facebook опублікував прес-секретар його сина Олександра Януковича Юрій Кірасир, інформує «Українська правда».

«Нинішній український режим пішов на злочинні заходи – за допомогою сили усунути моїх адвокатів від участі в так званій справі про Майдан, яка «розглядається» в Печерському районному суді м. Києва. Такі дії – це панічна реакція нинішньої влади на те, що з кожним днем ​​в Україні та світі дізнаються все більше фактів причетності її представників до найтяжчих злочинів», – заявив Янукович.

«У 2014 році, прийшовши на крові до влади, вони за допомогою крові цю владу намагаються утримати сьогодні».

«Уже в Європі і в світі відкрито говорять про причетність «нинішніх керівників» до масових розстрілів людей на Майдані в 2014 році. Називаються конкретні імена – Парубій, Пашинський, Луценко. Будуть названі ще», – підкреслив він.

«У 2014 році, прийшовши на крові до влади, вони за допомогою крові цю владу намагаються утримати сьогодні, розв’язавши і продовжуючи братовбивчу війну на Донбасі. Все це змушує їх іти по шляху беззаконня в жадобі якнайшвидше бездоказово звинуватити мене в неіснуючих злочинах і спробувати відвести від себе підозри», – переконаний Янукович.

«Для цього в Печерському суді м. Києва із застосуванням сили не допустили моїх захисників до судового процесу, замінили їх на «прокурорського» адвоката, якому вистачило 40 хвилин дослідити 110 томів справи і понад 100 годин відеоматеріалів, щоб дати можливість «ручному» судді винести рішення про початок досудового розслідування щодо мене», – зазначив екс-президент.

Як повідомлялось, Печерський районний суд м. Києва дозволив здійснити заочне досудове розслідування щодо екс-президента Віктора Януковича, екс-глави СБУ Олександра Якименка та екс-першого заступника СБУ Володимира Тоцького у  справі стосовно розстрілів на Майдані.

Раніше адвокат Ольга Просянюк розповіла, що її та Олександра Горошинського вивели із зали засідання суду.

У Генпрокуратурі пояснили, що Горошинському оголошено відвід через конфлікт інтересів. За словами прокурора, Просянюк було запропоновано брати участь у засіданні як вільному слухачеві, а повноважень захищати Януковича вона не має.

Як відомо, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Telegram Channel