Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ліки для онкохворих маленьких волинян передали благодійники

Благодійний фонд «СТОПРАК»

Ліки для онкохворих маленьких волинян передали благодійники

Онкогематологічний центр Волинського обласного територіального медичного об'єднання завдяки людському милосердю отримав 48 флаконів дороговартісного протигрибкового препарату «Кансидаз»

Благодійний Фонд «СТОПРАК» закупив ліки на загальну суму 583 200 гривень завдяки співпраці з Українським фондом «Благополуччя дітей» за підтримки ChildFund Deutschland e.V. (Німеччина) в рамках проекту «Медикаментозна допомога дітям з онкологічними захворюваннями», передає благодійний фонд «СТОПРАК».

50– 60 відсотків онкохворих дітей, яким не вдалося побороти недугу, помирають саме від інфекційних та грибкових ускладнень.

Завідувач онкогематологічного центру Сергій Миронюк каже, що 50– 60 відсотків онкохворих дітей, яким не вдалося побороти недугу, помирають саме від інфекційних та грибкових ускладнень.

На рік для пацієнтів онкогематологічного центру необхідно приблизно 200 флаконів «Кансидазу». Держава ж ним не забезпечує. Четверту частину від річної потреби центр тепер має завдяки благодійникам. Статистика ж дитячої онкології невтішна. Торік рак уперше діагностували у 34 маленьких волинян. Лікувалися ж в онкогематологічному центрі минулого року майже три сотні дітей.

 

Telegram Channel