Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Мартін Шульц відмовився від ідеї очолити МЗС Німеччини

Новое время

Мартін Шульц відмовився від ідеї очолити МЗС Німеччини

Аби не заважати створенню Великої коаліції

Глава СПДН Мартін Шульц відмовився обійняти посаду міністра закордонних справ Німеччини у Великій коаліції, повідомляє Новое время з посиланням на Die Welt.

У своїй заяві Шульц зазначив, що його кандидатура на пост глави МЗС викликала дискусії в партії, які загрожують створенню Великої коаліції.

Тому я заявляю про свою відмову приєднатися до федерального уряду і в той же час, щиро сподіваюся, що моя відмова завершить внутрішні дискусії в СДПН (про доцільність Великої коаліції).

«Тому я заявляю про свою відмову приєднатися до федерального уряду і в той же час, щиро сподіваюся, що моя відмова завершить внутрішні дискусії в СДПН (про доцільність Великої коаліції)», – заявив Шульц.

Варто зазначити, що остаточно створення Великої коаліції повинні затвердити соціал-демократи під час голосування на з'їзді партії. Зараз серед рядових партійців є багато супротивників союзу с консерваторами.

7 лютого переговори між ХДС/ХСС і СДПН про створення Великої коаліції увінчалися успіхом.  Партії дійшли згоди щодо масштабного коаліційного договору, розподіливши між партіями місця в кабінеті міністрів.

За даними газети Bild, після формування нової коаліції на посаду глави зовнішньополітичного відомства претендував саме Шульц. Наразі МЗС очолює Зігмар Габріель, який також представляє СДПН.  За даними преси, Шульц давав обіцянку Габріелю, що він збереже свою посаду в новому уряді, проте під час коаліційних переговорів він різко змінив свою позицію, зажадавши міністерство собі.

Крім того, соціал-демократи повинні отримати також Мінфін і Міністерство праці та соціальних питань. Посади очільників Міноборони та МВС отримають представники ХДС/ХСС.

Остаточно створення Великої коаліції повинні затвердити соціал-демократи під час голосування на з'їзді партії.

Остаточно створення Великої коаліції повинні затвердити соціал-демократи під час голосування на з'їзді партії.

Переговори про Велику коаліцію тривали з  п'ятниці, 26 січня.

Telegram Channel