Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Кравчук, Кучма і Ющенко просять Порошенка оголосити 2018-й роком української мови

Мова - ДНК нації

Кравчук, Кучма і Ющенко просять Порошенка оголосити 2018-й роком української мови

Кажуть, це сприятиме зміцненню та розбудові держави

Три колишні президенти України – Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко звернулися до нинішнього глави держави Петра Порошенка з проханням оголосити 2018-й роком затвердження державної мови.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Звертаємося до Вас з проханням підтримати ініціативу щодо оголошення 2018 року Роком затвердження державної мови.

«...Звертаємося до Вас з проханням підтримати ініціативу щодо оголошення 2018 року Роком затвердження державної мови», – цитує лист президентів видання.

«Цей крок зміцнить фундамент української державності в такий бурхливий час нашої історії, сприятиме консолідації суспільства і покаже нашим іноземним партнерам нашу твердість і впевненість у власних ідеалах», – сказано у зверненні.

Автори листа відзначили, що після оголошення Порошенком 2017-го Роком англійської мови, з'явилися «істотні результати для розвитку науки і культури», а також є свідчення «незмінності євроінтеграційних прагнень України».

Також вони додали, що «в умовах гібридної агресії проти нашої держави, загрози порушення цілісності його території, важливим об'єднуючим фактором протидії цьому є утвердження державної мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України».

Три екс-президенти висловили надію, що Порошенко підтримає ініціативу і оголосить 2018-й роком затвердження державної мови.

Telegram Channel