Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Показали моторошні кадри з Авдіївської промзони

Gazeta.ua

Показали моторошні кадри з Авдіївської промзони

Скидається на якісь постапокаліптичні пейзажі

У мережі з'явилось відео про будні українських військових, які тримають позиції в Авдіївській промзоні. Відео, зняте на Авдіївських виноградниках, на своїй сторінці у Facebook опублікував фотожурналіст Анатолій Степанов, повідомляє Gazeta.ua.

«Так тихо на Авдіївській промзоні не було вже давно. Січневий дощ доїдає залишки снігу, просочує маскхалати десантників, нервово стукає по покручених осколками листам заліза. Рідкісні вцілілі яблуні, перемежовуються з підпорами винограду і здається, що простір навколо утикано хрестами. Від доглянутих виноградників нічого не залишилося. Лінія фронту прорізала дачне селище поруч з Промкою», – йдеться у розповіді журналіста.

Десантникам відверто нудно, але наказ – не відкривати вогонь першими потрібно виконувати.

Десантникам відверто нудно, але наказ – не відкривати вогонь першими потрібно виконувати. Лише зрідка простір за укріпленнями прострілюється одиночними пострілами.

«Дощ переходить у мокрий сніг. Прямо на очах краплі води на маскувальній сітці перетворюються в крижинки. Десь вдалині чути серію розривів АГС (автоматичний гранатомет станковий. – ред.). Потім щось важче. Простір навколо наповнюється звуками віддаленого бою. Немов великий град по залізному даху, повітря ріжуть кулеметні черги по сусідньому опорнику. Потім чутно кілька пострілів з РПГ. Гранати рвуться на наших позиціях. Ну який же десантник не впишеться за свого товариша, коли тому важко. Всі хлопці на ногах. У хід йде кулемет. У сусідів ще спекотніше. Там розгорається стрілецький бій, в хід йде все, що є на позиції. Несподівано розпочавшись, бій загасає. Хрипить тапік. Командира викликають на доповідь до начальства. Простір навколо застилає пелена снігу. Пластівці повільно кружляють в повітрі. Звук бензопилки приглушений снігопадом чується серед розбитих будиночків. Промка, виноградники знову занурюються в сон…», – пише Анатолій Степанов.

У коментарях користувачі порівнюють постапокаліптичні пейзажі Авдіївської промзони з сюрреалізмом і кадрами з фільмів про армагеддон і Першу світову війну.

Telegram Channel