Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Не забудьте: 10 лютого – м’ясопусна поминальна субота

Волинська єпархія УПЦ КП

Не забудьте: 10 лютого – м’ясопусна поминальна субота

Тож не забудьмо запалити в нашому серці свічку молитовної пам’яті про тих, хто залишив у ньому слід

За тиждень перед початком Великого посту православні звершують посилену заупокійну молитву. Субота м’ясопусна – бо вже за день, із понеділка, припиняється вживання м’ясного. Поминальна – бо цього дня Церква особливо молиться за тих, хто помер, зокрема, за тих, хто не отримав із якихось причин належного церковного відспівування, повідомляє Волинська єпархія УПЦ КП.

У народі кажуть: людина живе доти, доки про неї пам’ятають, тобто живе в нашій пам’яті.

У народі кажуть: людина живе доти, доки про неї пам’ятають, тобто живе в нашій пам’яті. На заупокійній відправі співається така до болю знайома усім «Вічная пам’ять», а на аналої біля свічника – записки з численними іменами. І за кожним із них – історія життя, страждань, любові, болю від утрат. А ще – досвід молитви, яка долає цей біль та відкриває таємницю Вічності…

На канунникові – особливому заупокійному свічникові прямокутної форми, побачити який можна в кожному храмі, – мерехтять вогники: символ теплоти нашої молитви. Тож не забудьмо запалити в нашому серці свічку молитовної пам’яті про тих, хто залишив у ньому слід. Ця молитва засвідчить про любов, яка, за словами апостола, сильніша, ніж смерть, і ніколи не минає.

Telegram Channel