Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Зі слабозорими дітьми говорили про насильство

Віталій Ткачук

Зі слабозорими дітьми говорили про насильство

В Крупівський навчально-реабілітаційний центр завітала поліція

В межах співпраці ВГО «Генерація успішної дії» спільно із Управління забезпечення прав людини Національної поліції України - УЗПЛ та Молодіжний центр Волині для незрячих і слабкозорих вихованців Крупівського НРЦ, відбувся неймовірно цікавий, захоплюючий і пізнавальний тренінг «Моя безпека у правовому колі: Профілактика булінгу в школі". Учнів Крупівського НРЦ було ознайомлено із поняттям, формами та структурою булінгу; почуттям емпатії та переживанням до дитини, яка зазнає насильства; розвивали вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; а також розповіли про навики відповідальної та безпечної поведінки. Про це повідомив на свойї сторінці у «Фейсбуці» Віталій Ткачук.

Завдяки участі патрульної поліцейської Ірини Чиж учні школи дізналися, як можна себе захисти та яку відповідальність нестиме правопорушник. 

«Для того, щоб обговорити важливу тему - тему насильства та жорстокості серед учнів. Кожному з нас, хоча б раз у житті доводилося зіткнутися з насильством. Воно могло застосовуватися проти вас самих, ви могли бути свідком, або самі ставали тими, хто ображає. Ми поговоримо про насильство та жорстокість, які направлена на одну дитину. Це явище називають булінгом. Сьогодні ми спробуємо зрозуміти почуття жертви булінгу, та поведінку агресора. І найголовніше, разом знайдемо шляхи допомоги постраждалій дитині та спробуємо убезпечити себе, щоб не зіграти одну з ролей у боулінгу» - ці слова були сказані тренерами на початку заходу.

Завдяки участі патрульної поліцейської Ірини Чиж учні школи дізналися, як можна себе захисти та яку відповідальність нестиме правопорушник. Вихованці Крупівського НРЦ отримали масу позитивних емоцій, подарунки з символікою патрульної поліції а головне,- почерпнули для себе багато цікавого і корисного. 

«Тренінг для мене, був одним з кращих, оскільки діти зустріли нас з посмішкою. Працювати з ними було легко, учасники відкриті до нової інформації, спілкування та емоцій. Учні досить комунікабельні та щирі» - розповіла Світлана Мілінчук, аспірантка спеціальності «соціальна робота» факультету педагогічної освіти та соціальної роботи СНУ ім. Лесі Українки, яка проводила тренінг.

Проект реалізується в рамках Програми «Поліція та Спільнота» (ПОЛіС), який має на меті вибудувати довіру та плідну співпрацю між поліцією та тими, для кого вона працює і кого захищає. Проект спрямований на покращення діалогу, побудову довіри між патрульною поліцією та громадськості.  

Telegram Channel