Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Голова Голобської ОТГ розповів про «рік упертої праці»

Голоби - територія небайдужих

Голова Голобської ОТГ розповів про «рік упертої праці»

Сергій Гарбарук звернувся із щорічним звітом до громади

Виступ очільника громади відбувся 9 лютого в Будинку мистецтв селища Голоби і тривав понад 3 години, йдеться на сайті «Голоби – територія небайдужих». Висловити підтримку діяльності Сергія Володимировича прибув і голова Ковельської райдержадміністрації, депутат обласної радиВіктор Козак. Перейняти досвід проведення звіту для громади приїхали голова Колодяженської ОТГ Віталій Кашик та очільник Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук.

Нині лише в окремих випадках у жителів громади з’являється необхідність їхати до районного центру, адже Голобський ЦНАП надає більше сімдесяти п’яти послуг. 

На запрошення голови відгукнулося чимало місцевих жителів та мешканців навколишніх сіл. Серед присутніх були: священик, старости сіл, працівники державних установ, учителі, пенсіонери, молодь, квартальні депутати, а також жителі Радошинської сільради, населені пункти якої нещодавно приєдналися до Голобської громади. 

В основному, селищний голова оцінив 2017 рік, як рік упертої праці всієї команди селищної ради та небайдужих жителів громади. Сергій Гарбарук повідомив, що є багато здобутків та досягнень, серед яких найбільш варте уваги і вдячності від громадян – облаштування місцевого Центру надання адміністративних послуг. Станом на 1 січня 2018 року працівники Голобського ЦНАПу отримали 6955 звернень. Голова зазначив, що ця цифра означає не лише те, що мешканці мають багато потреб, а й те, що йдеться про значну економію особистих коштів самих заявників. Нині лише в окремих випадках у жителів громади з’являється необхідність їхати до районного центру, адже Голобський ЦНАП надає більше сімдесяти п’яти послуг. 

Вразили учасників зустрічі статистичні дані щодо народжуваності та смертності в громаді. Так, у 2016 році народилося 75 діток, а у 2017 р. – 65. У 2016 році померло 118 жителів, а у 2017 р. – 136. План звіту передбачав і діалог зі слухачами. Окремі жителі ОТГ висловили стурбованість через проблеми відсутності нічного освітлення, якості медичних послуг та телефонного зв’язку, облагородження і збереження паркової площі біля садиби Вільгів та озвучили інші болючі теми сьогодення. 

Віктор Козак на завершення зустрічі подякував селищному голові та усім жителям Голобської ОТГ за консолідовану громадську та державницьку позицію, яка із дня в день стає прикладом для всіх інших населених пунктів Ковельського району.

Telegram Channel