Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
75% родичів загиблих воїнів АТО вважають, що жертви були не марними

«Героям слава!»

Фото прес-центру штабу АТО.

Волинь-нова

75% родичів загиблих воїнів АТО вважають, що жертви були не марними

«Вони виконували свій обов’язок і захистили країну»

Сім’ї не просто тішать себе цим, а вірять у те, що це так і є. Саме тому вони настільки чутливі до питань пам’яті і проявів поваги державою і суспільством до полеглим за нас.

«Дзеркало тижня. Україна» спільно з благодійним проектом «Небесна гвардія» виступили ініціаторами опитування понад 1000 членів сімей загиблих військовослужбовців, яке провів Київський міжнародний інститут соціології.

І все ж 16% вважають загибель рідних «марною жертвою, яка нічого не змінила».

І все ж 16% вважають загибель рідних «марною жертвою, яка нічого не змінила».

«Ми не можемо зазирнути у вікна цих сімей і зрозуміти, чому вони так вважають. Може тому, що в суспільстві наростає дзижчання: мовляв марними були і Майдан, і «Небесна сотня», і «Небесна гвардія»? Може тому, що життя не стало легше, забезпеченіше, стабільніше, чесніше? Може тому, що війна все ще тліє, вже не пожираючи, але все ще злизуючи життя? А може тому, що ніякої подвиг в ім’я Батьківщини не може бути важливіше міцних мужніх обіймів; можливості побачити у вікно сина, що вирвався з повсякденних турбот до матері на улюблений борщ; батька, хлопчиська, який ганяє перших доньчиних кавалерів і показує синові на турніку «як треба»?..»

Telegram Channel