Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
США планують продати Міжнародну космічну станцію

Pixabay

США планують продати Міжнародну космічну станцію

Білий дім розробляє план приватизації МКС з 2025 року

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує зробити цей проект приватним комерційним підприємством.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на газету The Washington Post. Зокрема, журналісти спираються на внутрішній документ NASA, з якого стало відомо, що Білий дім має намір припинити державне фінансування МКС, однак він не збирається відмовлятися від орбітальної станції.

США витратили майже 100 млрд доларів на будівництво та обслуговування станції.

«Рішення припинити пряму федеральну підтримку МКС в 2025 році не означає, що сама станція буде повернута з орбіти до того часу», - йдеться в документі.

За інформацією видання, очікується, що в проекті бюджету на 2019 фінансовий рік, який повинні оприлюднювати 12 лютого, адміністрація Трампа запросить 150 млн доларів на розвиток «комерційних структур і можливостей» для забезпечення приватизації МКС.

За оцінкою видання, плани Білого дому, ймовірно, зіштовхнуться з критикою на Конгресі, так як США витратили майже 100 млрд доларів на будівництво та обслуговування станції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне управління з повітроплавання і дослідженню космічного простору США (NASA) оголосило про продовження роботи Міжнародної космічної станції (МКС) до 2024 р.

Telegram Channel