Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Поляки подарували нове обладнання рівненським рятувальникам

Прес-служба Рівненської ОДА

Поляки подарували нове обладнання рівненським рятувальникам

На Рівненщину завітала делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яном Пєкло та Генеральним Консулом Вєславом Мазуром

Гості презентували плаваючі мотопомпи NIAGARA, освітлювальні машти, пожежний тренажер EGERIA, а також дитячі смуги перешкод для занять школярів з пожежно-прикладного спорту, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Виступаючи перед присутніми Ян Пєкло наголосив, що співпраця українських та польських вогнеборців у сфері безпеки населення та територій від різного роду надзвичайних подій - це є ще один крок для зміцнення та закріплення дружніх відносин між двома братськими країнами.

Партнерство рятувальників Польща-Рівненщина в рамках програми «Польська допомога» триватиме впродовж 2018 року.

У свою чергу, заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір висловив польським гостям, а також рятувальникам області вдячність за ефективні кроки в забезпеченні безпеки громадян.

Програма «Польська допомога» діє на Рівненщині лише рік, а вже дає свої позитивні результати, розповів координатор проекту, член президіуму Асоціації добровільних пожежних команд Республіки Польща Марек Ковальскі. Адже було відібрано і підготовлено 36 професійних вогнеборців-добровольців та створено на територіях 3-х ОТГ Рівненщини добровільних пожежних команд-волонтерів.

Партнерство рятувальників Польща-Рівненщина в рамках програми триватиме впродовж 2018 року.

Telegram Channel