Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Нацрозвідка США: у 2018 році в Україні швидше будуть дочасні вибори, ніж вдасться повернути Донбас

Ден Коутс: «Росія продовжуватиме свою кампанію проти дестабілізації України».

Фото із сайту «Українська правда».

Волинь-нова

Нацрозвідка США: у 2018 році в Україні швидше будуть дочасні вибори, ніж вдасться повернути Донбас

«Лідери опозиції спробують скористатись незадоволенням населення, щоб послабити президента Петра Порошенка та правлячу коаліцію напередодні виборів 2019 року»

Україні загрожують внутрішні потрясіння, якими готова скористатись РФ, щоб змінити прозахідну орієнтацію Києва. Про це йдеться у доповіді директора Національної розвідки США Дена Коутса «Оцінка глобальних загроз розвідувальними службами США», інформує «Українська правда».

У документі йдеться про чинники, які загрожують економічному відродженню України і можуть потенційно призвести до змін у її закордонній політиці.

Конфлікт на Сході України триватиме у нинішньому вигляді, та вважає наступ будь-якої з сторін малоймовірним.

«Незадоволення населення темпом реформ, погіршення стандартів життя, думка про те, що корупція посилюється, та загострення політичних протистоянь напередодні запланованих президентських та законодавчих виборів у 2019 році можуть призвести до дочасних виборів», – наголошується у доповіді.

«Лідери опозиції спробують скористатись незадоволенням населення, щоб послабити президента України Петра Порошенка та правлячу коаліцію напередодні виборів 2019 року», – додає Коутс.

Американська розвідка також прогнозує, що конфлікт на Сході України триватиме у нинішньому вигляді, та вважає наступ будь-якої з сторін малоймовірним.

«Розрахунки кожної зі сторін можуть змінитись, якщо вона побачить, що інша сторона серйозно кидає виклик статусу-кво», – йдеться у документі.

«Росія продовжуватиме свою військову, політичну та економічну кампанію проти дестабілізації України, щоб придушити і, де можливо, розвернути зусилля Києва, спрямовані на інтеграцію до ЄС та посилення зв’язків із НАТО», – підкреслюється в доповіді.

«Київ буде продовжувати чинити спротив будь-яким поступкам, яких вимагає Москва, але майже точно не відновить у 2018 році контроль за ділянками Східної України, які нині підконтрольні Росії», – вважють у розвідці США.

Як відомо, доповідь також повідомляє про загрозу нових кібератак з боку РФ проти України.

Telegram Channel