Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Погода: «На Миколу Студеного снігу НЕ навалить гору» (Карти гідрометеоцентру і пісня)

Прогноз погоди на 17 лютого.

Карта – Український гідрометеоцентр.

Волинь-нова

Погода: «На Миколу Студеного снігу НЕ навалить гору» (Карти гідрометеоцентру і пісня)

За прогнозом чергового інженера-синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Світлани Гончаренко сьогодні, 17 лютого, очікується хмарна погода з проясненнями, місцями невеликий мокрий сніг

На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 5 – 10 метрів за секунду. Температура повітря по області вдень – від 4 градусів морозу до 1 градусу тепла.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 17 лютого було у 1974-у році – плюс 12,3 градуса, найхолодніше – у 2003-му – мінус 24,2 градуса.

Такою буде погода сьогодні на Волині. Карта – Український гідрометеоцентр.
Такою буде погода сьогодні на Волині. Карта – Український гідрометеоцентр.

 Найтепліше 17 лютого було у 1974-у році – плюс 12,3 градуса, найхолодніше – у 2003-му – мінус 24,2 градуса.

Народний прогноз погоди:

17 лютого вшановується пам’ять преподобного Миколи Студійського. Відсьогодні починалися звірині (вовчі) весілля, тому святого Миколу Студійського називали «вовчим сватом».

Цей день вважається одним із найхолодніших у лютому – стоять сильні морози, та йде сніг: «На Миколу Студеного снігу навалить гору».

Ці морози називаються миколиними. Наші пращури 17 лютого звертали увагу на ялинкові гілки: якщо довгі сухі гілки згинаються – буде заметіль, а якщо випрямляються – на сприятливу погоду.

Прогноз погоди на завтра:

18 лютого очікується хмарна погода з проясненнями, місцями невеликий мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5 – 10 метрів за секунду. Температура повітря по області: вночі – від 2 до 7 градусів морозу, вдень – від 4 градусів морозу до 1 градусу тепла.

 

Telegram Channel