Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Порошенко натякнув, що США надасть Україні «далеко не тільки» «Джевеліни»

Фото з відкритих джерел

Порошенко натякнув, що США надасть Україні «далеко не тільки» «Джевеліни»

Президент України Петро Порошенко провів переговори з міністром оборони США Джеймсом Меттісом та розповів деталі розмови

Про це повідомляє кореспондент «Європейської правди», передає 24 канал.

"Я в захопленні від секретаря Меттіса. У нас був дуже добрий візит міністра Полторака до США», – сказав президент.

Ми детально домовилися про постачання далеко не тільки і не стільки того виду озброєння, про яке постійно говорять (очевидно, йдеться про «Джевеліни»), але на жаль, розкрити цю інформацію я не можу.

Він наголосив, що вони детально узгодили постачання до України летального озброєння. Порошенко додав, що йдеться про широкий спектр найменувань.

«Ми детально домовилися про постачання далеко не тільки і не стільки того виду озброєння, про яке постійно говорять (очевидно, йдеться про «Джевеліни»), але на жаль, розкрити цю інформацію я не можу», – заявив президент.

Як відомо, у проекті бюджету США на 2019 рік передбачено надання Україні 200 мільйонів для посилення безпеки і оборони.

Що таке «Джевелін»? Це переносний протитанковий ракетний комплекс, який працює за принципом «вистрілив-забув». Тобто оператор комплексу не має супроводжувати і коригувати політ ракети, поки вона наближається до цілі. Нещодавно стало відомо, що саме ці ракетні комплекси США передає Україні для стримування агресора на Донбасі.

Telegram Channel