Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
День Героїв Небесної Сотні: як згадуватимуть жертв на Волині

Волинська ОДА

День Героїв Небесної Сотні: як згадуватимуть жертв на Волині

20 лютого 2014 року став переломним у ході подій Революції гідності. Саме цього дня на вулиці Інституцькій у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». Тож уже вчетверте 20 лютого в Україні відзначатимуть День Героїв Небесної Сотні

Аби долучитися до загальноукраїнського вшанування Дня Героїв Небесної Сотні, у Луцьку та в області заплановано ряд заходів, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

20 лютого о 13.00 біля пам’ятника «Волинські Герої Небесної Сотні», що на меморіальному комплексі «Вічної Слави», відбудеться громадська панахида, покладання квітів та хвилина мовчання в пам’ять про загиблих. Опісля – громадська хода до Театрального майдану.

Зокрема, 20 лютого о 13.00 біля пам’ятника «Волинські Герої Небесної Сотні», що на меморіальному комплексі «Вічної Слави», відбудеться громадська панахида, покладання квітів та хвилина мовчання в пам’ять про загиблих. Опісля – громадська хода до Театрального майдану, де покладуть квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України».  Окрім того, в Палаці культури міста Луцька о 14 годині розпочнеться година пам’яті Героям Небесної Сотні «Герої не вмирають…». Разом із тим, заплановані заходи просвітницького та виховного змісту у закладах освіти та установах культури, а також організація тематичних виставок та культурно-мистецьких заходів патріотичного спрямування.

Слід зазначити, що пам’ятний день встановлений указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Telegram Channel