Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Лукашенко: «Трамп із Назарбаєвим не мали часу говорити про Україну»

«Які б не були мінські угоди, війну зупинили».

Фото із сайту «Українська правда».

Волинь-нова

Лукашенко: «Трамп із Назарбаєвим не мали часу говорити про Україну»

«Невже європейські проблеми хтось поїде в Азію вирішувати?»

Мінськ залишиться переговорним майданчиком з врегулювання конфлікту в Україні і проведення зустрічей «мінських» груп. Про це 18 лютого заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє «Українська правда» з посиланням на агентство «Белта».

Він висловив упевненість, що питання про перенесення переговорів щодо України не обговорювалося на зустрічі президентів США і Казахстану.

«Не те, що не вірю, я знаю, що це питання Трамп не підіймав. ... Ніяких там обговорень не було, зустріч була коротка, не до цього було. Ви знаєте її результати: нібито кредити на $7,5 млрд підписано, за напрямками – вуглеводні та інші ресурси. Це було головне», – заявив Лукашенко.

Лукашенко повідомив, що у Білорусь за час конфлікту на Донбасі «лише за офіційними даними прибули близько 160 000 українців», а після загострення ситуації в Україні у Білорусь хлинув потік зброї.

«Я знаю, що нікуди ця площадка (Мінськ. – Ред.) не дінеться. Невже європейські проблеми хтось поїде в Азію вирішувати?», – зазначив Лукашенко і додав, що такої ж думки дотримуються і в Німеччині.

Разом із тим він підкреслив, що, якщо буде домовленість про перенесення переговорів в інші столиці, Мінськ не буде цьому опиратися.

«Білоруська сторона погодилася на цю місію, оскільки сама зацікавлена ​​у якнайшвидшому вирішенні конфлікту. ... Ми свою роль вже, відверто кажучи, зіграли. Які б не були мінські угоди, війну зупинили», – додав Лукашенко, водночас визнавши, що люди у зоні конфлікту гинуть і досі.

Також Лукашенко повідомив, що у Білорусь за час конфлікту на Донбасі «лише за офіційними даними прибули близько 160 000 українців», а після загострення ситуації в Україні у Білорусь хлинув потік зброї.

Як відомо, про нібито пропозицію Трампа перенести переговори по Донбасу з Мінська в інше місце повідомив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

«Ми говорили про те, що «Мінськ-1» застопорився, у глухому куті, потрібен «Мінськ-2». Він (Дональд Трамп – Ред.) говорить: «Давай в іншому місці проведемо. Я кажу: «Давайте», – розповів Назарбаєв. 

У свою чергу президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що для врегулювання конфлікту на Донбасі реальної альтернативи мінському майданчику наразі не існує.

 

Telegram Channel