Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Цзянь завдасть удару непомітно

Бойові літаки нового покоління надійшли у військові частини.

Бойові літаки нового покоління надійшли у військові частини.

Сіньхуа

Цзянь завдасть удару непомітно

Китайський винищувач-невидимка Цзянь-20 (J-20) надійшов на бойове чергування в підрозділи військово-повітряних сил країни

Представник ВПС Китаю Шень Цзіньке заявив, що новий китайський винищувач допоможе «підвищити рівень безпеки повітряних кордонів КНР», повідомляє з посиланням на агентство Сіньхуа Новое Время.

За словами військового, з надходженням винищувачів Цзянь-20 в бойові підрозділи, ВВС домоглися стабільного прогресу в підготовці пілотів. Як заявив Шень Цзіньке, винищувачі Цзянь-20 грали важливу роль в навчаннях Red Sword - 2017 і «заклали фундамент для зміцнення бойової здатності нового типу ВВС». Про те, скільки нових винищувачів отримали китайські ВВС, не повідомляється.

 Велика частина тактико-технічних характеристик розробки залишається в таємниці

Китайський винищувач четвертого покоління Цзянь-20 вперше піднявся в повітря в 2011 році. Широкій публіці він був продемонстрований на 11-му міжнародному авіакосмічному салоні Airshow China в Чжухаї в листопаді 2016 року. Велика частина тактико-технічних характеристик розробки залишається в таємниці. Цзянь-20 має велику кількість схожих і повністю скопійованих елементів від російського МіГ44 і американських винищувачів п'ятого покоління F-22 і F-35. Літак використовує спеціально підібраний планер і вдосконалені матеріали, щоб звести до мінімуму його радіолокаційний підпис, що ускладнює його виявлення звичайними засобами.

 

Telegram Channel