Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Увага! Банківські шахраї вигадали нову аферу

Банк застерігає - довіряйте лише офіційній програмі!

Банк застерігає - довіряйте лише офіційній програмі!

Корреспондент.net

Увага! Банківські шахраї вигадали нову аферу

Шахрайський додаток, що обіцяє управління картами різних банків в одному місці, за три дні скачали п'ять тисяч українців

В Україні з'явився новий спосіб отримати у довірливих українців їх персональні банківські дані. Для цього шахраї створили додаток для Android Універсальний Мобільний банкінг, повідомляє з посиланням на прес-службу Приватбанку Корреспондент.

 «Будь-які сторонні «мобільні банки» - фішингові програми, створені для крадіжки особистих даних клієнтів і крадіжки грошей», - повідомили в банку

Відзначається, що шахрайський додаток обіцяє зручний банкінг відразу для всіх банків. Для цього при реєстрації користувачів просять вказати дані з карт, включаючи CVV-код. Додаток Універсальний Мобільний банкінг з'явився в Google Play 14 лютого і за три дні набрав п'ять тисяч завантажень. У Приватбанку заявили, що єдиним додатком, що дозволяє користуватися послугами банку з мобільних пристроїв, є Приват24. «Будь-які сторонні «мобільні банки» - фішингові програми, створені для крадіжки особистих даних клієнтів і крадіжки грошей», - повідомили в банку.

Раніше в Приватбанку попереджали про інший вид фішингу, який активно поширювався в Україні. Йдеться про безпрецедентний в історії банківського ринку масовий фішинг особистих даних клієнтів. Їх збирали під приводом колективного позову до банку.

Telegram Channel