Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Білл Гейтс готовий платити ще більше

От би й нам таких багатіїв.

От би й нам таких багатіїв.

© СС0 Public Domain

Білл Гейтс готовий платити ще більше

Він вважає, що багаті люди повинні сплачувати податки, які відповідають їхнім статкам

Американський мільярдер і один із засновників корпорації Microsoft Білл Гейтс заявив, що найбагатші люди, подібні до нього, повинні платити значно вищі податки. Про це розповідає портал Росбалт з посиланням на агентство Вести.

«Я заплатив більше податків, більше $ 10 млрд, ніж будь-хто інший, але уряд повинен вимагати від людей, які перебувають на моєму місці, платити значно вищі податки», - наводить «Вести.Экономика» цитату з інтерв'ю Гейтса телекомпанії CNN.

 Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, співзасновник Microsoft зараз є другою найбагатшою людиною в світі

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, співзасновник Microsoft зараз є другою найбагатшою людиною в світі. Його статок становить $ 92 млрд. Гейтс, який пообіцяв віддати хоча б половину своїх грошей на благодійність, піддав критиці нещодавно прийнятий республіканський законопроект про податкову реформу, який, за словами мільярдера, принесе користь лише корпораціям і дуже багатим людям.

Нагадаємо, що минулої осені понад 400 американських мільйонерів і мільярдерів, включаючи Джорджа Сороса, Стівена Рокфеллера і засновників Ben & Jerry's Ice Cream Бена Коена і Джеррі Грінфілда, написали відкритий лист, в якому закликали Конгрес не скорочувати податки для багатих.

Telegram Channel