Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
З однієї частини світу – в іншу. І все це заради спиртного!

Ідея про таку мандрівку народилася за келихом пива.

Ідея про таку мандрівку народилася за келихом пива.

Pub2Pub

З однієї частини світу – в іншу. І все це заради спиртного!

За сім місяців чоловік перетнув 24 країни і три континенти, щоб випити в найпівденнішому та найпівнічнішому барах світу

38-річний британець Бен Кумбс проїхав близько 37 тисяч кілометрів. Його подорож почалася на острові Шпіцберген в Арктиці і завершилося на Вогненній землі в Південній Америці. Про це розповідає Вокруг Света.

Свою експедицію Кумбс назвав «Від пабу до пабу». Чоловік зробив весь шлях на автомобілі TVR Chimaera, переправляючи його через континенти на морському транспорті. За словами Кумбса, ідея влаштувати такий довгий «забіг по барам» прийшла до нього за кухлем пива. Британець легко знайшов «найпівнічніший бар» в селищі Піраміда на острові Шпіцберген. Він зазначив, що в Піраміді лише чотири жителі. Вони мешкають у старому готелі, де і розташовано єдиний бар у місті.

 Кумбсу не сподобався чилійський бар, до якого він добирався 7 місяців

Потім Кумбс почав шукати найпівденніший бар на Землі. Він з'ясував, що в Антарктиді є бари, але вони або незаконні, або є частиною закритих поселень, тому він шукав найпівденніший бар за межами цього континенту. Його вибір припав на чилійський Puerto Williams, що знаходиться на архіпелазі Вогняна земля.

Щоб туди дістатися, Кумбс поїхав через Європу в британський Саутгемптон. Під час подорожі мандрівник знайшов кількох друзів, з якими вони разом їхали на різних ділянках шляху. За словами Кумбса, він швидко подолав Латинську Америку. 12 лютого 2018 року він опинився в Puerto Williams – найпівденнішому барі на Землі. Кумбсу не сподобався чилійський бар, до якого він добирався 7 місяців. «Хоч це і не найцікавіше місце, до якого варто було їхати 37 тисяч кілометрів, але це неважливо. Важлива подорож, а не пункт призначення», - вважає мандрівник.

Telegram Channel