Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Штраф через «колорадську» стрічку

Під штраф жінка потрапила відразу після в'їзду в Україну.

Під штраф жінка потрапила відразу після в'їзду в Україну.

by24.org

Штраф через «колорадську» стрічку

Громадянка Білорусі була змушена заплатити 1200 гривень

Протокол про правопорушення відносно мешканки міста Кобрин склали при перетині нею кордону в прикордонному пункті Доманове (Волинська область, яка межує з Брестською областю Білорусі). «Георгіївська» стрічка була прикріплена на радіоантену її автомобіля Volkswagen Passat. Про це з посиланням на білоруську службу Радіо Свободи розповідає Корреспондент.

У разі, якщо мешканка Білорусі відмовиться виплатити штраф, з неї примусово стягнуть подвійний розмір штрафу - 1700 гривень

Тепер білорусці доведеться виплатити 850 гривень штрафу і ще 353 гривні судового збору. У разі, якщо мешканка Білорусі відмовиться виплатити штраф, з неї примусово стягнуть подвійний розмір штрафу - 1700 гривень.

Нагадаємо, що у травні 2016 р. Верховна Рада України прийняла закон, який передбачає штраф за виготовлення і пропагандистське використання «георгіївських» стрічок. Їх публічне використання, демонстрація або носіння карається штрафом у розмірі від 850 до 2550 гривень. При повторному порушенні закону - штраф до 5100 гривень або арешт на 15 діб з конфіскацією пропагандистських матеріалів.

Telegram Channel