Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Порошенко сьогодні підпише закон про реінтеграцію Донбасу

Волинь-нова

Порошенко сьогодні підпише закон про реінтеграцію Донбасу

Як відомо, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях»

Президент України Петро Порошенко заявив, що сьогодні підпише закон про реінтеграцію Донбасу. Про це він повідомив на Facebook. Президент зазначив, що закон не порушує міжнародних зобов’язань України, включаючи Мінські домовленості, інформує УНІАН.

«Україна залишається відданою мирному врегулюванню ситуації на окупованому Донбасі, як це і передбачено нашими міжнародним зобов’язанням», – додав Порошенко.

Україна залишається відданою мирному врегулюванню ситуації на окупованому Донбасі, як це і передбачено нашими міжнародним зобов’язанням.

Як відомо, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» (№ 7163).

Законом тимчасово окупованими територіями у Донецькій та Луганській областях визнаються частини території України, в межах яких збройні формування РФ та окупаційна адміністрація РФ становили та здійснюють загальний ефективний контроль.

Діяльність збройних формувань РФ та окупаційної адміністрації Росії у Донецькій та Луганській областях визнаються такими, що суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, і є незаконними.

Законом відповідальність за моральну та матеріальну шкоду, завдану державі Україна, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, фізичним та юридичним особам, покладається на Російську Федерацію.

Telegram Channel