Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Дубівській ОТГ уже є плани на землі, що стануть комунальними

Землю за межами населених пунктів у Дубівській ОТГ отримають у квітні

Фото: http://pero.org.ua

KOT

У Дубівській ОТГ уже є плани на землі, що стануть комунальними

Землі за межами населених пунктів нині передають об’єднаним територіальним громадам. На Волині 40 ОТГ уклали із Держгеокадастром меморандум про передачу земель

Утім, скільки їх отримають волинські об’єднані територіальні громади, поки не готові сказати навіть у цій структурі. До речі, процес передачі земель, який розпочався цьогоріч у лютому, триватиме до березня 2019-го. Але у Держгеокадастрі вже попереджають про можливі затримки.

У Дубівській ОТГ, що на Ковельщині, вже мають плани на землі, які відповідно до плану-графіку, їм повинні передати у квітні. 

Це не означає, що на цій землі не працюватимуть холдинги, які вже її використовують, але їхнє оподаткування буде в компетенції органу місцевого самоврядування

– Орган місцевого самоврядування щодо отриманої землі встановлюватиме ставки, оподатковуватиме, надаватиме пільги й таке інше. Це – розвиток бізнесу. Проте це не означає, що на цій землі не працюватимуть холдинги, які вже її використовують, але їхнє оподаткування буде в компетенції органу місцевого самоврядування, – наголосив, у коментарі для сюжету телеканалу «Нова Волинь» Василь Гром, консультант з бюджетних питань проекту «ПУЛЬС» Волинського регіонального відділення Асоціації міст України, пише Децентралізаційний марафон.

Telegram Channel