Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луганську окупанти спіймали пенсіонерку, яка розклеювала проукраїнські листівки

Хочеться вірити, що мужню жінку принаймні почули.

УНІАН

У Луганську окупанти спіймали пенсіонерку, яка розклеювала проукраїнські листівки

Тепер літній жінці «шиють» екстремізм…

У Луганську «поліція» «ЛНР» затримала майже 70-річну жінку. Вона ніби розклеювала проукраїнські листівки. А потім у неї в квартирі буцімто вилучили цілий склад вибухівки, передає УНІАН з посиланням на «Радіо Свобода».

На початку лютого угруповання «ЛНР» оприлюднило «закон» «Про протидію екстремістській діяльності». Такою проголошені навіть заклики до «порушення цілісності ЛНР». А «громадянами ЛНР», на яких розповсюджується «закон» передусім, названі усі, хто проживав на території окупованої Луганщини на 12 травня 2014 року.

Нібито вилучено 12 листівок. Також їй «шиють» незаконне придбання й зберігання зброї.

Тобто будь-хто з переселенців, хто засвітився з проукраїнськими поглядами та закликами звільнити Луганщину, опинившись на окупованій території, може бути арештований на підставі цього «закону».  Затриману пенсіонерку звинуватили у проукраїнській пропаганді. А згодом – у пособництві «українській диверсійно-розвідувальній групі». Сусідам пенсіонерки дільничний «поліцейський» розповів, що її затримали за розклеювання листівок. Згодом пост про арешт з'явився у соцмережі.

«Радіо Свобода» вдалося дізнатися, що пенсіонерку звинувачують у тому, що вона нібито за 20 хвилин ходьби від свого дому, на будинку №2 у кв. Левченка, «розклеювала листівки з українською символікою і текстом «Донбас, вставай! Росія тебе зрадила! Обирайте майбутнє, обирайте Україну»». Нібито вилучено 12 листівок. Також їй «шиють» незаконне придбання й зберігання зброї.

Telegram Channel