Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
 19-річному стрілку з Флориди світить смертельний вирок

Зараз у штаті Флорида налічується 348 засуджених до смертної кари.

blickwinkel

19-річному стрілку з Флориди світить смертельний вирок

Сторона обвинувачення у справі 19-річного нападника Ніколаса Круза, який минулого тижня позбавив життя 17 людей у старшій школі штату Флорида, передбачає смертельний вирок нападнику, в той час як адвокати просять обмежитися довічним ув'язненням

Про це повідомляє Укрінформ.

«Адвокати, які прагнуть уникнути страти Ніколаса Круза за стрілянину минулого тижня в школі Паркленда, можуть натрапити на значну перешкоду – історичну кількість винесених у штаті смертних вироків, що ставить його на другу позицію за їхньою кількістю у США», - зазначає видання.

Попри те, що опитування свідчать про громадський супротив таким покаранням, штат Флорида продовжує активно застосовувати цей вид покарань.

Громадський захисник округу Бровард, чий офіс представляє Круза, заявив, що 19-річний підозрюваний був готовий визнати провину, якщо прокурори погодяться не на смертельний вирок, а довічне ув'язнення без можливості перегляду про звільнення. Це, на думку адвокатів, дозволить уникнути багатьох років судового процесу та звернень, які можуть турбувати сім'ї загиблих і постраждалих.

Державний прокурор у справі ще не оголосив офіційну позицію, зауваживши напередодні, що зробить це «у відповідний час». Однак він також зазначив, що справа «безумовно, належить до того типу, для якого була встановлена смертна кара».

Попри те, що за останні два десятиліття кількість смертних вироків по всіх штатах країни різко впала, а опитування свідчать про громадський супротив таким покаранням, штат Флорида продовжує активно застосовувати цей вид покарань. Зокрема, зараз у штаті налічується 348 засуджених до смертної кари, що за статистикою трохи менше, ніж в американському штаті Каліфорнія.

Telegram Channel