Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Боржникам тепер буде важче сховатися!

Верховна Рада прийняла ряд законів для контролю за здійсненням виплати аліментів.

Прямий

Боржникам тепер буде важче сховатися!

Міністерство юстиції створило штаби з моніторингу та контролю виконання рішень про стягнення аліментів у всіх регіонах України

Відзначається, що регіональні штаби взаємодіють з органами Нацполіції, Держприкордонслужби, соціального захисту населення, а також з утвореними Мін'юстом мобільними групами із ліквідації заборгованості зі сплаті аліментів. Про це з посиланням на сайт Мін'юсту, розповідає портал Вголос.

Як зазначив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, за дорученням якого і були створені штаби, за 10 днів з початку дії законодавчих нововведень було винесено: 25 215 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України; 21 771 постанова про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами; 21 364 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування зброєю; 21 188 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання.

 Всього з 1 січня по 16 лютого 2018 року стягнуто 324,5 млн гривень на користь 434 295 дітей

«Завдяки винесенню цих постанов і застосуванню встановлених законом обмежень, за 10 днів держвиконавці стягнули 5,7 млн гривень заборгованості зі сплати аліментів. Станом на 16 лютого внесено до суду 6 165 подань про оголошення розшуку боржника», – додав Шкляр. Всього з 1 січня по 16 лютого 2018 року стягнуто 324,5 млн гривень на користь 434 295 дітей.

Наприкінці року Верховна Рада ухвалила закон, який посилює покарання за несплату аліментів. Він вводить нові засоби примусового виконання рішень, які можуть застосовуватися до неплатників аліментів. До них належать позбавлення водійських прав і заборона на виїзд за кордон. У лютому Мін'юст відкрив вільний доступ до реєстру неплатників аліментів та зобов'язав платників раз на три місяці подавати звіт.

Telegram Channel