Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Любешові обговорили проблеми медичних закладів

Мета - укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету.

lenta.inform.kz

У Любешові обговорили проблеми медичних закладів

У сесійній залі Любешівської районної ради, за ініціативи керівництва районної влади, відбулася зустріч із Ігорем Ващенюком – начальником управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації, Анатолієм Пархом’юком – директором Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування, Марією Гогошею – завідувачем відділу аналітичної обробки інформації акредитації та ліцензування Волинського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики, за участю керівництва району та представників медичних установ

Мета зустрічі, повідомляє сайт районної ради, — обговорення важливих питань щодо розвитку та подальшого функціонування медичної галузі району, зокрема – Центру первинної медико-санітарної допомоги Любешівського району. Ігор Ващенюк звернув увагу на першочергові заходи, які мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році. Це, перш за все, реорганізація у некомерційні комунальні підприємства. Такий крок дасть змогу закладу укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету.

Мета зустрічі обговорення важливих питань щодо розвитку та подальшого функціонування медичної галузі району, зокрема – Центру первинної медико-санітарної допомоги Любешівського району.

Своє бачення щодо децентралізаційних процесів у області та Любешівському районі зокрема висловив і директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом'юк. Він звернув увагу присутніх на те, що 2018 рік – вирішальний у плані децентралізації. Тому сільські голови тих рад, які не увійшли до складу Любешівської селищної ради об’єднаної територіальної громади, або сільські депутати, громадськість мають зайняти активну позицію у даному процесі.

Цілу низку запитань, що стосуються медичної реформи, поставили представникам області головні лікарі Великоглушанської та Бихівської амбулаторій, керівники району та отримали на них вичерпні відповіді.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel