Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Вивозив волинян у трудове рабство в Білорусь

Підозрюваний погрозами та насильством примушував тяжко працювати на сезонних роботах у колгоспі, а заробіток привласнював.

Фото: http://times.cv.ua

Волинь-нова

Вивозив волинян у трудове рабство в Білорусь

Підозрюваного в цьому злочині взято під варту

За принципової позиції прокурорів галузевого відділу прокуратури Волинської області 27-річному мешканцю Володимира-Волинського оголошено про підозру у вербуванні й переміщенні упродовж січня-листопада 2016 року 4 чоловіків у Республіку Білорусь задля трудової експлуатації та обрано йому запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Пообіцявши безробітним волинянам гарні умови роботи та достойні заробітки, зловмисник завозив їх у село в Брестській області, де погрозами та насильством примушував тяжко працювати на сезонних роботах у колгоспі, а заробіток привласнював.

Окрім того, за кожного такого робітника він отримував кошти від керівника господарства.

Молодик, на утриманні якого перебуває троє неповнолітніх дітей, раніше був засуджений за вчинення тяжкого тілесного ушкодження та хуліганства.

Зауважимо, що молодик, на утриманні якого перебуває троє неповнолітніх дітей, раніше був засуджений за вчинення тяжкого тілесного ушкодження та хуліганства.

Йому оголошено про підозру у вербуванні й переміщенні людей, вчиненому з метою експлуатації, з використанням обману та уразливого стану осіб, поєднаному з насильством та погрозами застосування насильства (кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 149 КК України).

Згідно з ухвалою Луцького міськрайонного суду, чоловікові обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 днів.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші потерпілі від дій зловмисника особи та свідки злочинної діяльності.

Наталка МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині.

Telegram Channel